

**Planning Panels Victoria** 

Department of Transport and Planning

1 Spring Street Melbourne Victoria 3000 GPO Box 2392 Melbourne, Victoria 3001 Telephone (03) 5381 9457

16 January 2025

Dear Party

### Priority Projects Standing Advisory Committee Referral 45 Amess Road Precinct Structure Plan, Riddells Creek

Please find attached version 2 of the Timetable and Distribution List for the Priority Projects SAC Referral 45 Hearing regarding the Amess Road Precinct Structure Plan, Riddells Creek.

# **Changes to the Timetable and Distribution list**

The following changes have been made:

- All community submitters who requested to be heard have been added to the Timetable and Distribution List. Please check the Timetable and make note of your allocated time.
- The Committee will sit in person in the Riddells Creek area on Tuesday 25 February and Wednesday 26 February to hear from community submitters who requested to be heard in person. Venue details will be provided closer to the time.
- The Hearing will be fully online via MS Teams on Thursday 27 February.
- Two new expert witnesses have been added for the Proponent, and the Proponent has been allocated an additional day to accommodate them. As a result:
  - Whiteman Property and Associates will now present in the morning of Wednesday 19 February
  - Council will now present on the afternoon of Wednesday 19 February through to the morning of Monday 24 February
  - Department of Transport and Planning (Head, Transport for Victoria) will now present in the morning of Thursday 27 February.
- Council will not call a separate expert witness in drainage (Stephen Watters of SMEC will provide evidence in this area) and the Timetable has been updated accordingly.
- The Timetable has been updated to reflect that Whiteman Property and Associates is presenting on behalf of SA Hope Housing Pty Ltd and Spacious Group.

# Document share platform and uploading documents

The Proponent has set up a Dropbox document share and sent all submitters who requested to be heard an invitation and instructions to join the document share on 16 January 2025.

Submissions, presentations and other material presented to the Committee must be filed and circulated to all parties by **12 noon on the business day before** the material is to be presented. This includes any images, slideshows, or speaking notes you plan to use while presenting your submission.

The document share will contain a "documents to be tabled" folder and a "tabled documents" folder.

To file your materials, please:

- 1. Upload them to the "documents to be tabled" folder.
- 2. Send an email to all parties on the distribution list letting them know you have uploaded the documents. Copy and paste all of the email addresses from the distribution list into the Bcc field of your email (or Cc if you don't have the Bcc field). A plain text version of the distribution list is provided to make it easier to copy and paste.

PPV will then give your materials a tabled document number and move them to the "tabled documents" folder.

# If you are unable to present

If you are not able to present at your scheduled time, please let us know as soon as possible and we can find an alternative time for you to present or discuss other options. The Committee and other parties will be waiting for you at your allocated time, so please let us know in advance if you can't be there.

If you have questions, please contact Planning Panels Victoria on planning.panels@transport.vic.gov.au.

Yours sincerely

Jarah Raso

Sarah Raso Committee Chair

Priority Projects Standing Advisory Committee Referral 45 Amess Road Precinct Structure Plan, Riddells Creek

# **Timetable Version 2**

# Day 1: Monday 10 February 2025

Venue: Hearing Room 2, Planning Panels Victoria (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne VIC 3000) Or join online via MS Teams video conference: <u>Click here to join the meeting</u>

Meeting ID: 483 396 105 175 Passcode: Pd7yF2L5

Or dial in: call (03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743#

		C   N	
Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:20am	Preliminary matters		20 mins
10:20am – 10:50am	Macedon Ranges Shire Council represented by Terry Montebello of Maddocks – Opening submission	18, 985	30 mins
10:50am – 11:15am	<ul> <li>Banner Asset Management Pty Ltd (Proponent) represented by Paul Connor KC and Tom Ellicott of Counsel, instructed by Norton Rose Fulbright, calling the following expert evidence: <ul> <li>Planning from John Glossop of Glossop Town Planning</li> <li>Drainage from Michael Mag of Stormy Water Solutions Consulting</li> <li>Development contributions from Paul Shipp of Urban Enterprise</li> <li>Ecology from Shannon LeBel of Ecology and Heritage Partners</li> <li>Traffic engineering from Aaron Walley of Ratio</li> <li>Bushfire from Hamish Allan of Terramatrix</li> <li>Economics from Gavin Duane of LocationIQ</li> <li>Landscape from Barry Murphy of Murphy Landscape Consultancy</li> <li>Infrastructure costings from Mark Fleming of Verve Projects</li> <li>Community infrastructure from Robert Panozzo of ASR Research</li> </ul> </li> </ul>		6 days
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	Proponent cont.		
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 3:15pm	Proponent cont.		
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
3:30pm – 4.30pm	Proponent cont.		
4:30pm	Day close		

# Day 2: Tuesday 11 February 2025

Venue: Hearing Room 2, Planning Panels Victoria (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne VIC 3000)

Planning Panels Victoria

### OFFICIAL

Or join online via MS T	eams video conference: <u>Click here to join the meetin</u>	g	
Meeting ID: 48	83 396 105 175		
Passcode: Pd7	/yF2L5		
Or dial in: call	(03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 8	336 743#	
Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	Proponent cont.		6 days
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Day 3: Wednesday 12 February 2025

Venue: Hearing Room 2, Planning Panels Victoria (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne VIC 3000) Or join online via MS Teams video conference: <u>Click here to join the meeting</u>

Meeting ID: 4 Passcode: Pd7	83 396 105 175 /yF2L5		
Or dial in: call	(03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743	#	
Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	Proponent cont.		6 days
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Day 4: Thursday 13 February 2025

Venue: Hearing Room 2, Planning Panels Victoria (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne VIC 3000) Or join online via MS Teams video conference: Click here to join the meeting

10:15am – 10:20am	Kathryn Boyle (unavailable after Monday 17 February)	328	5 mins	
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins	
Time	Party	Sub No	Allocated	
Or dial in: call	(03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743	#		
Meeting ID: 4 Passcode: Pd7	83 396 105 175 /yF2L5			
	earns video conference. Click here to join the meeting			

10:20am – 4:30pm	Proponent cont.	6 days
11:15am – 11:30am	Break	15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break	1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break	15 mins
4:30pm	Day close	

### Day 5: Monday 17 February 2025

Venue: Hearing Room 2, Planning Panels Victoria (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne VIC 3000) Or join online via MS Teams video conference: Click here to join the meeting

Meeting ID: 483 396 105 175 Passcode: Pd7yF2L5 Or dial in: call (03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743#TimePartySub NoAllocated10:00am – 10:15amPreliminary matters15 mins10:15am – 4:30pmProponent cont.6 days11:15am – 11:30amBreak15 mins12:30pm – 1:30pmLunch break1 hour3:15pm – 3:30pmBreak15 mins4:30pmDay close10 and 10 a		early video conterence.		
Or dial in: call (03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743#TimePartySub NoAllocated10:00am – 10:15amPreliminary matters15 mins10:15am – 4:30pmProponent cont.6 days11:15am – 11:30amBreak15 mins12:30pm – 1:30pmLunch break1 hour3:15pm – 3:30pmBreak15 mins	Meeting ID: 48	33 396 105 175		
Time         Party         Sub No         Allocated           10:00am – 10:15am         Preliminary matters         15 mins           10:15am – 4:30pm         Proponent cont.         6 days           11:15am – 11:30am         Break         15 mins           12:30pm – 1:30pm         Lunch break         1 hour           3:15pm – 3:30pm         Break         15 mins	Passcode: Pd7	yF2L5		
10:00am – 10:15am       Preliminary matters       15 mins         10:15am – 4:30pm       Proponent cont.       6 days         11:15am – 11:30am       Break       15 mins         12:30pm – 1:30pm       Lunch break       1 hour         3:15pm – 3:30pm       Break       15 mins	Or dial in: call	(03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 74	3#	
10:15am – 4:30pm       Proponent cont.       6 days         11:15am – 11:30am       Break       15 mins         12:30pm – 1:30pm       Lunch break       1 hour         3:15pm – 3:30pm       Break       15 mins	Time	Party	Sub No	Allocated
11:15am – 11:30am       Break       15 mins         12:30pm – 1:30pm       Lunch break       1 hour         3:15pm – 3:30pm       Break       15 mins	10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
12:30pm – 1:30pm       Lunch break       1 hour         3:15pm – 3:30pm       Break       15 mins	10:15am – 4:30pm	Proponent cont.		6 days
3:15pm – 3:30pm Break 15 mins	11:15am – 11:30am	Break		15 mins
	12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
4:30pm Day close	3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
	4:30pm	Day close		

# Day 6: Tuesday 18 February 2025

Venue: Hearing Room 2, Planning Panels Victoria (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne VIC 3000) Or join online via MS Teams video conference: <u>Click here to join the meeting</u>

Meeting ID: 4 Passcode: Pd7	83 396 105 175 /yF2L5		
Or dial in: call	(03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743	}#	
Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	Proponent cont.		6 days
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

#### Day 7: Wednesday 19 February 2025

Venue: Hearing Room 2, Planning Panels Victoria (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne VIC 3000) Or join online via MS Teams video conference: <u>Click here to join the meeting</u>

Meeting ID: 483 396 105 175 Passcode: Pd7yF2L5

Or dial in: call (03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743#

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 11:15am	<ul> <li>Whiteman Property and Associates on behalf of SA</li> <li>Hope Housing Pty Ltd and Spacious Group represented</li> <li>by Mark Bartley of Russell Kennedy Lawyers, calling the</li> <li>following expert evidence:</li> <li>Supply and demand from Chris McNeil of Ethos</li> <li>Urban</li> </ul>	986	3 hours
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	Whiteman Property and Associates on behalf of SA Hope Housing Pty Ltd and Spacious Group cont.		
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 2:30pm	Whiteman Property and Associates on behalf of SA Hope Housing Pty Ltd and Spacious Group cont.		
2:30pm – 3:15pm	<ul> <li>Macedon Ranges Shire Council represented by Terry Montebello of Maddocks, calling the following expert evidence:</li> <li>Drainage and infrastructure costings from Stephen Watters of SMEC</li> <li>Community infrastructure from Dr Kate Kerkin of K2 Planning</li> </ul>	18, 985	2 days
2:30pm – 3:15pm <b>3:15pm – 3:30pm</b>	<ul> <li>Montebello of Maddocks, calling the following expert evidence:</li> <li>Drainage and infrastructure costings from Stephen Watters of SMEC</li> <li>Community infrastructure from Dr Kate Kerkin of K2</li> </ul>		2 days 15 mins
	<ul> <li>Montebello of Maddocks, calling the following expert evidence:</li> <li>Drainage and infrastructure costings from Stephen Watters of SMEC</li> <li>Community infrastructure from Dr Kate Kerkin of K2 Planning</li> </ul>		-

# Day 8: Friday 21 February 2025

Venue: Hearing Room 2, Planning Panels Victoria (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne VIC 3000)

 Or join online via MS Teams video conference: Click here to join the meeting
 Meeting ID: 483 396 105 175

 Passcode: Pd7yF2L5
 Passcode: Pd7yF2L5

 Or dial in: call (03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743#

 Time
 Party

 Sub No
 Allocated

 10:00am – 10:15am
 Preliminary matters

	Council cont.	
11:15am – 11:30am		15 mins
12:30pm – 1:30pm		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break	15 mins
4:30pm	Day close	

# Day 9: Monday 24 February 2025

Venue: Hearing Room 2, Planning Panels Victoria (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne VIC 3000) Or join online via MS Teams video conference: <u>Click here to join the meeting</u>

Meeting ID: 48 Passcode: Pd7			
Or dial in: call (	03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 7	43#	
Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 10:25am	Angela Mlikoka	709, 1313	10 mins
10:25am – 11:15am	Council cont.		
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	Council cont.		
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 2:30pm	Council cont.		
2:40pm	Day close		

#### Day 10: Tuesday 25 February 2025

Venue: Riddells Creek	area (venue TBC)		
Or join online via MS T	eams video conference: <u>Click here to join the meeting</u>		
Meeting ID: 4 Passcode: Pd7	83 396 105 175 7yF2L5		
Or dial in: call	(03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836	743#	
Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 10:55am	<b>Riddells Creek Planning Group</b> represented by Ross Colliver, Aaron Goldsworthy, Rob Mcconville and Simon Were	800	40 mins
10:55am – 11:05am	Greening of Riddell represented by Lyn Hovey	825	10 mins
11:05am – 11:15am	<b>Timbaroo Grove Pty Ltd</b> represented by Connie Pullella	345, 1241	10 mins

# OFFICIAL

11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 11:35am	Karen Hasselo	180	5 mins
11:35am – 11:55am	Frank Cassar	740, 1178	20 mins
11:55am – 12:05pm	Rachael Thompson	673	10 mins
12:05pm – 12:20pm	Carmel Ham represented by Bruce Ham	947	15 mins
12:20pm – 12:30pm	Yvonne von Hartel	119	10 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 3:00pm	Aaron Goldsworthy	4, 853	1.5 hour
3:00pm – 3:15pm	Break		15 mins
3:15pm – 3:25pm	Dr Vincent Mulkerin	314, 725, 1239, 1315	10 mins
3:25pm – 3:30pm	Maree Scale	2, 194, 1099	5 mins
3:30pm – 3:40pm	George Wright	1083	10 mins
3:40pm – 3:50pm	Sharon Fellowes	1061	10 mins
3:50pm – 4:00pm	Tamara Homburg	905, 1272	10 mins
4:00pm – 4:20pm	Anne Marie Drummond	698	20 mins
4:20pm – 4:30pm	Teresa Boydle	900	10 mins
4:30pm – 4:40pm	Simon Were	526, 1316	10 mins
4:40pm	Day close		

# Day 11: Wednesday 26 February 2025

Venue: Riddells Creek area (venue TBC)

Or join online via MS Teams video conference: Click here to join the meeting

Meeting ID: 483 396 105 175 Passcode: Pd7yF2L5

Or dial in: call (03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743#

Time	Party	Sub No	Allocated
9:00am – 9:15am	Preliminary matters		15 mins
9:15am – 9:25am	Bernie Dawson represented by Jim Dawson (Snr)	1081	10 mins
9:25am – 9:35am	Jim Dawson (Snr)	283, 1216	10 mins
9:35am – 9:55am	Raelene Thompson	931	20 mins
9:55am – 10:05am	Kerri May Diss	489	10 mins
10:05am – 10:15am	Dene Groves	732	10 mins

#### Timetable Version 2: Priority Projects Standing Advisory Committee Referral 45 Amess Road Precinct Structure Plan, Riddells Creek

10:15am – 10:30am	Break		15 mins
10:30am – 10:45am	Ross Stapleton	351	15 mins
10:45am – 11:10am	Leigh Booth	616	25 mins
11:10am – 11:25am	David Jones	588	15 mins
11:25am – 11:30am	Jennifer Anne Macdougall	596, 1051	5 mins
11:30am – 11:40am	Cherry Cole	899, 1277	10 mins
11:40am – 11:50am	Matthew Perry	29	10 mins
11:50am – 12:00pm	Mick McCarthy	397	10 mins
12:00pm – 1:00pm	Lunch break		1 hour
1:00pm – 1:10pm	Judith Ellis	738, 1143	10 mins
1:10pm – 1:20pm	Michael Schade	729	10 mins
1:20pm – 1:35pm	Graeme Pope	502, 528	15 mins
1:35pm – 1:40pm	Chris McDonald	1146	5 mins
1:40pm – 1:50pm	Timothy Beddoe	1327	10 mins
1:50pm – 2:10pm	Robert McConville	631	20 mins
2:10pm – 2:25pm	Break		15 mins
2:25pm – 2:35pm	James Frost	38, 223, 1184	10 mins
2:35pm – 2:45pm	Robert Sanderson	1164	10 mins
2:45pm – 2:55pm	Natasha McLean	444	10 mins
2:55pm – 3:05pm	Julie Macdonald	1340	10 mins
3:05pm – 3:15pm	Peter Romeis	553	10 mins
3:15pm – 3:30pm	Dee McDonell	1253	15 mins
3:30pm – 3:40pm	Val Sparshott	1, 429, 984, 1116	10 mins
3:40pm	Day close		

# Day 12: Thursday 27 February 2025

Venue: Online only via MS Teams video conference: Click here to join the meeting			
•	183 396 105 175		
Passcode: Pd7yF2L5			
Or dial in: call (03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743#			
Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins

10:15am – 11:15am	<b>Department of Transport and Planning (Head, Transport for Victoria)</b> represented by Elke Cummins, Manager Statutory Planning Loddon Mallee Hume	25	2 hours
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	Department of Transport and Planning (Head, Transport for Victoria) cont.		
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 2:00pm	Michael Tottle	7, 866, 1139, 1335	30 mins
2:00pm – 2:15pm	Anne Tottle	6, 867, 916, 1137, 1336	15 mins
2:15pm – 2:20pm	Stephanie Schade	696, 1089	5 mins
2:20pm – 2:30pm	David Laurie	218, 1174	10 mins
2:30pm – 3:15pm	<b>Peter and Rae Patterson</b> represented by Simon Merrigan of Millar Merrigan	940, 1338	45 mins
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
3:30pm – 3:40pm	Kerrie Clarey	388, 1093	10 mins
3:40pm – 3:50pm	Linda Bottom	529, 1008	10 mins
3:50pm – 4:00pm	Ronald Kent	295, 979, 1324	10 mins
4:00pm – 4:10pm	Robyn Harris	373	10 mins
4:10pm – 4:20pm	Robin Miller represented by Robyn Harris	103	10 mins
4:20pm	Day close		

# Day 13: Friday 28 February 2025

**Reserve day** 

#### Day 14: Monday 3 March 2025

Venue: Hearing Room	2, Planning Panels Victoria (Ground Floor, 1 Spring Street, I	Velbourne	VIC 3000)
Or join online via MS T	eams video conference: <u>Click here to join the meeting</u>		
Meeting ID: 48 Passcode: Pd7	83 396 105 175 /yF2L5		
Or dial in: call (03) 9070 4463 and enter phone conference ID 123 836 743#			
Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 11:15am	Proponent closing submission		3 hours
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	Proponent closing submission cont.		
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 2:30pm	Proponent closing submission cont.		
2:30pm – 3:00pm	Council closing submission	18,	30 mins
		985	
3:15pm – 3.30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

#### Hearing Timetable Notes:

- 1. If you are unable to be present at your scheduled time, please contact Planning Panels Victoria on as soon as possible.
- 2. Please be present or online at least 15 minutes before your scheduled start time.
- 3. The Committee may amend a Party's start time without notice. However you will be contacted in advance if you are to be rescheduled to a different day.
- 4. Time will be made for morning and afternoon breaks each day. Break times will be taken at appropriate points in the proceedings, and break times in the timetable are indicative only.
- 5. Getting to the Hearing venue Planning Panels Victoria (corner Spring and Flinders Streets) is on the 75 and City Circle tram lines and a short walk from the Collins Street trams 109, 11, 12 and 48. It is also a short walk from Parliament Train Station.
- 6. If you have any questions about the timetable, please contact Planning Panels Victoria on

